Locuinta Unifamiliala Parter in Iasi, Is

PORTOFOLIU»Case / Vile»BCI - Locuinta Unifamiliala Parter in Iasi, Is

cod proiect BCI

  • Suprafata construita: 325mp + terase
  • Dispunere nivele: Parter inalt
  • Structura: Cadre de Beton Armat si diafragme BA
  • Localizare: Iasi, IS
Doresc informatii despre acest proiect
nume*
Email: *
Telefon: *
mesajul dvs.
 
Trimite

Detalii

Concept Design. estimare investitie 590 euro/mp [raportat strict la imobil]

Locuinta propusa pe acest teren a trebuit sa fie atit functionala, cat si estetica, si, nu in ultimul rind, sa aiba o abordare concepuala diferita.

Gasiti mai jos citeva informatii, legate de cladire si de intregul demers care a stat la baza acestei abordari:

Apa, piatra, aer si lumina. Patru elemente care au definit forma spatiului locuit inca din vremea ancestrala a definirii acestuia ca si adapost in fata naturii, sunt exprimate in acest proiect de locuinta moderna prin prisma unui nou element dobandit de om in timp, prin cizelarea gestului arhitectural ca si dialog cu spatiul natural - si anume respectul.

Un volum simplu, jos, in regim de parter, unit subtil doar prin la nivelul perspectivei cu volumul transversal al piscinei ingropate, mediaza intre discretia prezentei "adapostului" in natura si nevoia marcarii locului prin forta actului creativ de design.

Ia astfel forma un ansamblu desfasurat orizontal ca un parcurs ce leaga functiunile specifice locuintei cu zona de gradina, piscina si locul de joaca. In acest mod spatiul inchis este exprimat simplu si clar ca si o "coaja" care acopera zonele casei propriu-zise in care vitrajele generoase par mai degraba nu o separare ci o reamintere a uniunii de fond intre exterior si interior care a definit conceptul proiectului.

Formele simple si rectangulare se definesc astfel de la sine ca stil impus, ca si o marcare categorica a prezentei umane in "salbaticie", orice alt efort imaginativ fiind de prisos.

Un singur plan transversal placat in piatra naturala strapunge volumul casei marcand inca odata deschiderea locuintei catre exterior. Pe langa acest zid se face atat intrarea in casa dinspre strada cat si deschiderea zonei de zi catre gradina din spate, pozitionarea lui fiind facuta catre mijloc astfel incat spatiul interior sa fie utilizat optim prin minimizarea suprafatei aferente circulatiilor care ar fi rezultat considerabil mare datorita dispunerii aproape insiruite a functiunilor in interiorul casei.

Piscina reprezinta o experienta unica in sine pentru ca un vitraj generos atent pozitionat conform pantei naturale a terenului ofera o perspectiva panoramica spectaculoasa catre natura din vale. Inotatul "pe marginea prapastiei" devine astfel un experiment real, exprimand inca odata relatia ancestrala a omului in mijlocul naturii care este esenta acestui proiect.